Tulosta Cimo.fi | Kulttuuri-ohjelma
 

Kulttuurin yhteyspisteen elokuun uutiskirje

6.8.2009

Sisältö

Valokuvakilpailu "Kuvittele uusi maailma"


Euroopan komissio on käynnistänyt valokuvakilpailun teemalla "kuvittele uusi maailma". Kilpailu järjestetään osana Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuotta 2009.

Kilpailulla etsitään ammattilais- ja amatöörivalokuvaajien visioita tulevaisuuden maailmasta. Samalla kysytään, mitä luovuus ja innovaatio merkitsevät maailmassa, joka painii globaalien ongelmien, talouskriisin ja elinkeinorakenteiden muuttumisen kanssa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki vakinaisesti jossain EU:n jäsenmaassa, EU:n jäsenehdokasmaassa tai Islannissa, Liechtensteinissa tai Norjassa asuvat. Kilpailijoiden tulee lähettää 2–4 valokuvaa, jotka kuvaavat kilpailun teemaa. Viimeinen osallistumispäivä on 31.8.2009.

Tutustu tarkempaan ohjeistukseen kilpailun kotisivuilla


Juryssä mukana Elina Brotherus


"Kuvittele uusi maailma" -valokuvakilpailun työt arvioi kansainvälinen tuomaristo, joka koostuu valokuvauksen ja taiteen ammattilaisista. Suomesta tuomaristoon kuuluu valokuva- ja videotaitelija Elina Brotherus.

Kilpailun kolme voittajaa palkitaan 5000, 2000 ja 1000 euron arvoisilla kamera- ja laitepalkinnoilla. Lisäksi voittajat ja kilpailun verkkosivujen yleisöäänestyksessä valittu yleisön suosikki kutsutaan Brysseliin kilpailun palkintoseremoniaan marraskuussa sekä Tukholmaan Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuoden päätöstapahtumaan.


Luovuuden ja innovoinnin teemavuosi

Suomessa opetusministeriö koordinoi teemavuoden toteutusta ja järjestää vuoden aikana monipuolista ohjelmaa.

Tutustu teemavuoden suomalaiseen verkkopalveluun

Teemavuoden eurooppalaisilta kotisivuilta saa lisätietoa vuodesta muissa jäsenmaissa ja EU:ssa